top of page

speciális képzéseink

általános és szakmai nyelvvizsgára felkészítés

A diploma készhezvételének feltétele manapság már minimum egy, sokszor kettő nyelvvizsga, és már tervben van, hogy nyelvvizsgához kötik majd az egyetem vagy a főiskola elkezdését is. Mi jól kiismerjük magunkat a különböző nyelvvizsgák rendszereiben, és pontosan elmagyarázzuk neked, mi kell egy sikeres nyelvvizsgához. Az, hogy megszerezd a nyelvvizsgát, nem is mindig egyedül a nyelvtudásodon múlik. A nyelvvizsgafeladatoknak megvan a maga stratégiája, amit az óráinkon velünk begyakorolhatsz, hogy ne érjen meglepetés, amikor élesben vizsgázol.

Megtanítjuk többek közt, hogyan gazdálkodj az időddel a nyelvvizsgán, hogyan szerezz több pontot a levélírásban és hogyan nyűgözd le a szóbeli vizsgán választékos szókincseddel a vizsgáztatókat!

Nyelvvizsgafelkészítés: alapfoktól felsőfokig (C2 mesterfokig)

 

Sok főiskola, egyetem nem csupán általános nyelvvizsgát ír elő, hanem szaknyelvit, általában középfokon. Eleinte nagyon nehéz feladatnak tűnhet, hogy megszerezd a szakmai nyelvvizsgát, de nem kell félned tőle. Megfelelő felkészítő anyagokkal, a stratégiák ismeretével és a vizsgaszituáció begyakorlásával neked is sikerülni fog. És mi ebben segítünk Neked az óráinkon.  

Szakmai nyelvvizsgafelkészítés: középfoktól C2-es (mester) szintig.

állásinterjúra felkészítés

Német nyelvű állásinterjú előtt állsz? Segítünk a felkészülésben, hogy sikeres légy!

Önéletrajzodat, motivációs leveledet lefordítjuk, kijavítjuk mind nyelvileg, mind formailag. Német nyelvterületen szükséges “Bewerbungsmappe” összeállításában segítünk. Interjúkérdések átbeszélésével és élő állásinterjú, illetve telefonos beszélgetések gyakorlásával készít fel az interjúra Marcus, aki anyanyelvi céges interjúztató tapasztalattal rendelkezik.

Állásinterjú-tréning: középfoktól felsőfokig

Némettanárok, Külföldi egyetemre készülŐ k és német szakosok felkészítése

Némettanár vagy, de főleg kezdőket tanítasz és úgy érzed, felsőfokú tudásod visszafejlődik?

Nincs lehetőséged anyanyelvi beszélővel fejleszteni vagy szinten tartani a tudásod? Szeretnél felsőfokú tanítványokat is vállalni?

Ebben tudunk neked segíteni. Válaszd az anyanyelvi, kommunikációs óráinkat, melyet felsőfokú nyelvtannal és módszertannal, vagy akár szaknyelvvel is kiegészítünk.

Mi azt valljuk, hogy a kollégák segítsék egymást, nem pedig megtartsák maguknak a tudást, erősítve a konkurencia-gondolkodást. Fordulj hozzánk bizalommal!

Érettségi után német nyelvterületen tanulnál tovább?

Mi felkészítünk egyrészt az ehhez szükséges nyelvvizsgákra (DSH, TestDaF, DSD), másrészt a felsőoktatásban használt kifejezésekre, szókincsre.

Tanulmányaid során felmerülő feladatokban segítünk: 

  • prezentációk, kiselőadások megírása és megtartása 

  • tananyag értelmezése 

  • projektfeladatok, házi feladatok összeállítása, javítása, stb.

Erasmus-os diákoknak ügyintézéssel kapcsolatos kommunikáció lebonyolításában, kérdésekben szintén segítünk.

Ha már német szakon tanulsz, akár itthon, akár külföldön, de úgy érzed, a sok elmélet mellett gyakorlati nyelvhasználatra is szükséged lenne, fordulj hozzánk bizalommal.

kéttanyelvŰ Gimnáziumi tanulók felkészítése

Kéttannyelvű gimnáziumban az utolsó időszakban két vizsgára is készülnöd kell: emelt szintű német érettségire, és DSD vizsgára.

Tőlünk megkapsz minden segítséget, amire a suliban a tanterv mellett már nem jut idő:

  • tippek és trükkök egy sikeres érettségi érdekében 

  • folyamatos visszajelzés és javítás a típusfeladatokkal kapcsolatban 

  • személyre szóló tanácsok 

  • nyelvtani „homályos foltok“ tisztázása.

A DSD vizsga itthon nem túl elterjedt, ezért nagyon korlátozott a gyakorlóanyagok mennyisége és a rendelkezésre álló információ is. Egy neves kéttannyelvű gimnázium diákjainak felkészítése során mi saját felkészítő anyagot dolgoztunk ki, plusz tipp- és feladatgyűjteménnyel segítünk Neked, hogy sikeres DSD vizsgát tegyél. Jöhettek párosan vagy 4-5 fős csoportokban, ez utóbbi főleg a kiselőadás gyakorlásához nagyon hasznos. 

svájci német

svájci német 

Ha Svájcban élsz, vagy találkoztál már a svájci némettel, tisztában vagy vele, hogy szinte különálló nyelvvel van dolgod, melynek látszólag nem sok köze van a Hochdeutsch-hoz. Ráadásul kantononként, sőt, városonként is különböző dialektusok léteznek. 

Nem ígérjük, hogy megtanítunk téged perfekt „svájciul”, hiszen még az echte svájciak sem értik a saját honfitársukat, ha az ország különböző részeiről származnak. Viszont mint minden dialektusnak, ennek is a Hochdeutsch az alapja. Óráinkon a standard német mellett lehetőséged van gyakorolni a svájci németet olvasott, írott és hallott szövegek, videók segítségével, hogy ráálljon a füled és jobban megértsd. A sok Svájcban élő tanítványunkkal szerzett tapasztalatunknak köszönhetően nem jövünk zavarba svájci szavak és kiejtés hallatán.

premium

German classes in english

If you want to learn German but you don’t speak Hungarian, it’s no problem. If you speak English at advanced level, Marcus is happy to teach you in English.

Entry level German: Intermediate (B2 level)

próbanyelvvizsga

Ha tudni szeretnéd, megfelelő-e a tudásszinted a kiszemelt nyelvvizsgára, nálunk kipróbálhatod magad:

  • írásbeli 

  • szóbeli

  • komplett próbavizsgát tehetsz.

Az írásbeli vizsgádat kijavítjuk és kiértékeljük. A szóbeli vizsgát igény szerint anyanyelvi csapattagunk, Marcus tartja. Az elért eredményeket végül kielemezzük, megbeszéljük veled, és tanácsot adunk a vizsgával és a felkészítéssel kapcsolatban.

bottom of page