top of page

Németóráink

online németóra

online németóra

Egyéni, páros vagy kiscsoportos (max. 4 fő) 

A legmodernebb, legkényelmesebb és legpraktikusabb oktatási forma, melyhez csupán egy headsetre, stabil internetes kapcsolatra és az ingyenes Skype programra van szükséged. A program és a headset lehetővé teszi, hogy élő szóban kommunikáljunk, így tulajdonképpen ugyanolyan tanórát tudunk tartani, mintha személyesen találkoznánk. A kommunikációt támogatja a program chat-funkciója, melyen keresztül írni is tudunk egymásnak. A gyors fájlküldés és a képernyőmegosztás mellett több hasznos funkció is rendelkezésre áll az online órákhoz, melyek lehetővé teszik a hatékony, modern és mindenekelőtt rugalmas németórát.

 

Az internetnek köszönhetően az online órákon változatos, érdekes, nem tankönyv-szagú anyagokat tudunk használni. 

Az online oktatás segítségével ugyanúgy tanulhatsz németül, mintha eljárnál hozzánk órára. Ha külföldön élsz, a távolság miatt nem tudsz személyesen eljönni, ha nem szeretnéd utazással tölteni az idődet, vagy éppen úton vagy, ha otthonodhoz kötnek a körülmények, akkor ez az ideális megoldás számodra.

Gyere másodmagaddal vagy barátaiddal, és vegyetek részt együtt páros vagy kiscsoportos órákon! Ezekre az órákra külön tematikával és több éves, csoportos oktatásban szerzett tapasztalatunkkal várunk benneteket szeretettel.

 

Lehetsz a világ bármely pontján - online tanulással a távolság többé nem akadály!

Tanított szintek: Alapfoktól anyanyelvi szintig.

anyanyelvi tanár

anyanyelvi órák

Német nyelvterületen élsz, oda készülsz, vagy csak szeretnéd úgy megtanulni a nyelvet, ahogy a németek beszélik? Erre az “echte” anyanyelvi óráknál nincs alkalmasabb! Marcusszal megtanulhatsz gátlások nélkül, folyékonyan, szép kiejtéssel beszélni. Szólásokat, germanizmusokat, különböző dialektusokat ismerhetsz meg, és gazdagíthatod tudásod Németországról és a német kultúráról. Ezeken az órákon a fókusz a szókincsen és a kommunikáción van, a nyelvtan háttérben marad.

Ha Te német nyelvterületen élsz vagy külföldre készülsz, kiemelt fontos, hogy anyanyelvi beszélővel gyakorold a németet, hiszen nap mint nap ezzel kell boldogulnod az új lakhelyeden.

Marcus óráit különösen ajánljuk még azoknak, akik állásinterjúra, munkavállalásra, szóbeli vizsgára készülnek, és akik munkájukból adódóan német anyanyelvűekkel állnak kapcsolatban, illetve munkahelyükön a német nyelvet használják. Némettanár kollégákat is szívesen segítünk hozzá tudásuk csiszolásához az anyanyelvi órákon.

Tanított szintek: középfoktól anyanyelvi szintig.

kommunikációs

órák

Nehezen szólalsz meg németül? Az írással nincs gondod, de leblokkolsz, ha beszédre kerül a sor? Nálunk lehetőséged van társalgási, beszélgetős órákra, melyeken az irányított és a kötetlen beszélgetést is gyakoroljuk. Néhány óra elteltével azt veszed majd észre, hogy könnyen, félelem nélkül társalogsz németül.

Tanított szintek: Alapfoktól anyanyelvi szintig.

munkahelyi nyelv, szaknyelv

Manapság egyre több munkahelyen kell napi szinten használni a német nyelvet. Ez olyan feladatokat jelent, mint pl. német kollégákkal, ügyfelekkel emailezni, meetingelni, telefonálni, tárgyalni, prezentációt tartani, vagy akár egy üzleti találkozót megszervezni. Az üzleti kommunikációnak a német nyelvben szabályai vannak, továbbá ügyelni kell a megfelelő hangvételre, stílusra is, ha sikert szeretnél elérni német anyanyelvű tárgyalópartnerednél. Marcus sok éves aktív céges tapasztalatával segít neked elsajátítani a munkahelyi kommunikációt. Egyéni szakmai kérdéseidre megtaláljuk a választ és gyakoroljuk azokat a szituációkat, melyekkel gyakran találkozol a munkahelyeden, hogy magabiztosan tarts akár prezentációt, akár telefon-konferenciát, akár meetinget.

Tanított szintek: Középfoktól anyanyelvi szintig.

Élet német nyelvterületen

&

Külföldre készülés

Sokan választják a német nyelvű országokat új hazájuknak. Van, aki szakmai okokból és  csak néhány évre megy, de van, aki hosszú időre, vagy akár végleg kiköltözik, és viszi magával a családját is. Miért az egyéni Skype-os németórák a legideálisabbak Neked, ha anyanyelvi környezetben élsz?

 

Többéves tapasztalatunk és rengeteg tanítványunk beszámolója azt mutatja, hogy a német nyelvű országokban kínált némettanfolyamok legtöbbször nem túl hatékonyak, mivel egy csoportba különböző tudásszintű tanulókat tesznek. Bár ismerkedési céloknak kétségkívül megfelel a kurzus, nyelvtanulás szempontjából több tényező is inkább akadályt jelent a fejlődésedben. A résztvevők a világ minden tájáról, változatos anyanyelvi háttérrel és nyelvtanulási múlttal érkeznek. Távolabbi országokból érkező tanulóknak sokkal több időre van szüksége a német nyelv elsajátításához, ami bizony lassítja a tempót és Te, mint magyar diák, hamar unatkozni kezdesz a tanfolyamon. Az sem válik előnyére ezeknek a tanfolyamoknak, hogy nagy létszámúak, nem jut elég idő egy résztvevőre. A kurzus fix időpontban van, melyhez 8 órában dolgozó emberként vagy akár kisgyermekes anyaként is nehéz alkalmazkodnod, nem beszélve arról, hogy ezekért a tanfolyamokért mélyen a zsebedbe kell nyúlni. Joggal érezheted úgy, hogy egyáltalán nem azt kaptad, amit elvártál egy ilyen tanfolyamtól.   

 

Skype-os óráinkon mi teljes egészében a tanítványunkra, azaz Rád figyelünk, a te egyéni igényeidnek megfelelően választjuk meg a tananyagot és a tempót. Mindennapi életedben felmerülő nyelvi kérdéseidre választ adunk, az adott élethelyzetedben felmerülő aktuális szituációkra felkészítünk, hogy ne okozzon gondot egy hivatalos ügy lebonyolítása vagy akár egy beszélgetés az óvónővel.

Tanított szintek: Alapfoktól anyanyelvi szintig.

speciális képzéseink

általános és szakmai nyelvvizsgára felkészítés

A diploma készhezvételének feltétele manapság már minimum egy, sokszor kettő nyelvvizsga, és már tervben van, hogy nyelvvizsgához kötik majd az egyetem vagy a főiskola elkezdését is. Mi jól kiismerjük magunkat a különböző nyelvvizsgák rendszereiben, és pontosan elmagyarázzuk neked, mi kell egy sikeres nyelvvizsgához. Az, hogy megszerezd a nyelvvizsgát, nem is mindig egyedül a nyelvtudásodon múlik. A nyelvvizsgafeladatoknak megvan a maga stratégiája, amit az óráinkon velünk begyakorolhatsz, hogy ne érjen meglepetés, amikor élesben vizsgázol.

Megtanítjuk többek közt, hogyan gazdálkodj az időddel a nyelvvizsgán, hogyan szerezz több pontot a levélírásban és hogyan nyűgözd le a szóbeli vizsgán választékos szókincseddel a vizsgáztatókat!

Nyelvvizsgafelkészítés: alapfoktól felsőfokig (C2 mesterfokig)

 

Sok főiskola, egyetem nem csupán általános nyelvvizsgát ír elő, hanem szaknyelvit, általában középfokon. Eleinte nagyon nehéz feladatnak tűnhet, hogy megszerezd a szakmai nyelvvizsgát, de nem kell félned tőle. Megfelelő felkészítő anyagokkal, a stratégiák ismeretével és a vizsgaszituáció begyakorlásával neked is sikerülni fog. És mi ebben segítünk Neked az óráinkon.  

Szakmai nyelvvizsgafelkészítés: középfoktól C2-es (mester) szintig.

állásinterjúra felkészítés

Német nyelvű állásinterjú előtt állsz? Segítünk a felkészülésben, hogy sikeres légy!

Önéletrajzodat, motivációs leveledet lefordítjuk, kijavítjuk mind nyelvileg, mind formailag. Német nyelvterületen szükséges “Bewerbungsmappe” összeállításában segítünk. Interjúkérdések átbeszélésével és élő állásinterjú, illetve telefonos beszélgetések gyakorlásával készít fel az interjúra Marcus, aki anyanyelvi céges interjúztató tapasztalattal rendelkezik.

Állásinterjú-tréning: középfoktól felsőfokig

Némettanárok, Külföldi egyetemre készülŐ k és német szakosok felkészítése

Némettanár vagy, de főleg kezdőket tanítasz és úgy érzed, felsőfokú tudásod visszafejlődik?

Nincs lehetőséged anyanyelvi beszélővel fejleszteni vagy szinten tartani a tudásod? Szeretnél felsőfokú tanítványokat is vállalni?

Ebben tudunk neked segíteni. Válaszd az anyanyelvi, kommunikációs óráinkat, melyet felsőfokú nyelvtannal és módszertannal, vagy akár szaknyelvvel is kiegészítünk.

Mi azt valljuk, hogy a kollégák segítsék egymást, nem pedig megtartsák maguknak a tudást, erősítve a konkurencia-gondolkodást. Fordulj hozzánk bizalommal!

Érettségi után német nyelvterületen tanulnál tovább?

Mi felkészítünk egyrészt az ehhez szükséges nyelvvizsgákra (DSH, TestDaF, DSD), másrészt a felsőoktatásban használt kifejezésekre, szókincsre.

Tanulmányaid során felmerülő feladatokban segítünk: 

 • prezentációk, kiselőadások megírása és megtartása 

 • tananyag értelmezése 

 • projektfeladatok, házi feladatok összeállítása, javítása, stb.

Erasmus-os diákoknak ügyintézéssel kapcsolatos kommunikáció lebonyolításában, kérdésekben szintén segítünk.

Ha már német szakon tanulsz, akár itthon, akár külföldön, de úgy érzed, a sok elmélet mellett gyakorlati nyelvhasználatra is szükséged lenne, fordulj hozzánk bizalommal.

kéttanyelvŰ Gimnáziumi tanulók felkészítése

Kéttannyelvű gimnáziumban az utolsó időszakban két vizsgára is készülnöd kell: emelt szintű német érettségire, és DSD vizsgára.

Tőlünk megkapsz minden segítséget, amire a suliban a tanterv mellett már nem jut idő:

 • tippek és trükkök egy sikeres érettségi érdekében 

 • folyamatos visszajelzés és javítás a típusfeladatokkal kapcsolatban 

 • személyre szóló tanácsok 

 • nyelvtani „homályos foltok“ tisztázása.

A DSD vizsga itthon nem túl elterjedt, ezért nagyon korlátozott a gyakorlóanyagok mennyisége és a rendelkezésre álló információ is. Egy neves kéttannyelvű gimnázium diákjainak felkészítése során mi saját felkészítő anyagot dolgoztunk ki, plusz tipp- és feladatgyűjteménnyel segítünk Neked, hogy sikeres DSD vizsgát tegyél. Jöhettek párosan vagy 4-5 fős csoportokban, ez utóbbi főleg a kiselőadás gyakorlásához nagyon hasznos. 

svájci német 

Ha Svájcban élsz, vagy találkoztál már a svájci némettel, tisztában vagy vele, hogy szinte különálló nyelvvel van dolgod, melynek látszólag nem sok köze van a Hochdeutsch-hoz. Ráadásul kantononként, sőt, városonként is különböző dialektusok léteznek. 

Nem ígérjük, hogy megtanítunk téged perfekt „svájciul”, hiszen még az echte svájciak sem értik a saját honfitársukat, ha az ország különböző részeiről származnak. Viszont mint minden dialektusnak, ennek is a Hochdeutsch az alapja. Óráinkon a standard német mellett lehetőséged van gyakorolni a svájci németet olvasott, írott és hallott szövegek, videók segítségével, hogy ráálljon a füled és jobban megértsd. A sok Svájcban élő tanítványunkkal szerzett tapasztalatunknak köszönhetően nem jövünk zavarba svájci szavak és kiejtés hallatán.

TÁVOKTATÁS - AMIKOR NEM TUDSZ IDŐPONTHOZ IGAZODNI

Csak a Tanulj Németül tanárainál: TÁVOKTATÁS

Azoknak ajánljuk ezt a tanulási formát, akiknek tanári segítségre van szükségük, de élethelyzetükből adódóan nem tudnak egyeztetett időpontokban online tanórán részt venni. 

Hatékonyan tanulhatsz velünk a távoktatási formában, ha

 • Legalább B1-es szinten vagy

 • Az íráskészségedet szeretnéd fejleszteni

 • Munkahelyi nyelvhasználat fejlesztésére (pl. emailek, beszámolók, prezentációk stb. megírása)

 • Írásbeli vizsgára keresel felkészítést

 • Szóbeli képességeidet szeretnéd javítani és minimum erős B1-es szinten vagy

 • Prezentációs képességeidet fejlesztenéd szóban és írásban

 • Képes vagy az instrukcióink alapján önállóan tanulni és határidőket betartani.

A TÁVOKTATÁSBAN egy részletes egyeztetés után megkapod tőlünk azokat a feladatokat, melyek egyéni céljaidat szolgálják. Az elkészített feladataidat visszaküldöd, mi tüzetesen átnézzük, kijavítjuk és részletes elemzést, instrukciókat adunk hangüzenetben, melyből egészen pontosan tudni fogod, min kell javítanod, hogy a következő feladatot még jobban el tudd végezni. Kérdéseidet minden esetben részletekbe menőkig megválaszoljuk.

 

A rendszeres írásos és audiós kommunikáció közöttünk biztosítja a Te folyamatos fejlődésedet, miközben nem kell előre leegyeztetett időpontban megjelenned órán.

 

Ha Neked épp az éjszaka közepén van időd tanulni, és emiatt nem találtál tanárt, akkor itt a megoldás! :)

Ha érdekel ez a tanulási forma, előtte minden esetben egyeztetjük tanulási céljaidat és egyéni árajánlatot adunk a távoktatásra. 

German classes in english

If you want to learn German but you don’t speak Hungarian, it’s no problem. If you speak English at advanced level, Marcus is happy to teach you in English.

Entry level German: Intermediate (B2 level)

próbanyelvvizsga

Ha tudni szeretnéd, megfelelő-e a tudásszinted a kiszemelt nyelvvizsgára, nálunk kipróbálhatod magad:

 • írásbeli 

 • szóbeli

 • komplett próbavizsgát tehetsz.

Az írásbeli vizsgádat kijavítjuk és kiértékeljük. A szóbeli vizsgát igény szerint anyanyelvi csapattagunk, Marcus tartja. Az elért eredményeket végül kielemezzük, megbeszéljük veled, és tanácsot adunk a vizsgával és a felkészítéssel kapcsolatban.

túl elfoglalt vagy egy személyes németórához?

bottom of page