Németóráink

 

online németóra

A legmodernebb, legkényelmesebb és legpraktikusabb oktatási forma, melyhez csupán egy headsetre, stabil internetes kapcsolatra és az ingyenes Skype programra van szükséged. A program és a headset lehetővé teszi, hogy élő szóban kommunikáljunk, így tulajdonképpen ugyanolyan tanórát tudunk tartani, mintha személyesen találkoznánk. A kommunikációt támogatja a program chat-funkciója, melyen keresztül írni is tudunk egymásnak. A gyors fájlküldés és a képernyőmegosztás mellett több hasznos funkció is rendelkezésre áll az online órákhoz, melyek lehetővé teszik a hatékony, modern és mindenekelőtt rugalmas németórát.

 

Az internetnek köszönhetően az online órákon változatos, érdekes, nem tankönyv-szagú anyagokat tudunk használni. 

Az online oktatás segítségével ugyanúgy tanulhatsz németül, mintha eljárnál hozzánk órára. Ha külföldön élsz, a távolság miatt nem tudsz személyesen eljönni, ha nem szeretnéd utazással tölteni az idődet, vagy éppen úton vagy, ha otthonodhoz kötnek a körülmények, akkor ez az ideális megoldás számodra. Lehetsz a világ bármely pontján - a távolság többé nem akadály!

Tanított szintek: Alapfoktól anyanyelvi szintig.

 

anyanyelvi órák

Német nyelvterületen élsz, oda készülsz, vagy csak szeretnéd úgy megtanulni a nyelvet, ahogy a németek beszélik? Erre az “echte” anyanyelvi óráknál nincs alkalmasabb! Marcusszal megtanulhatsz gátlások nélkül, folyékonyan, szép kiejtéssel beszélni. Szólásokat, germanizmusokat, különböző dialektusokat ismerhetsz meg, és gazdagíthatod tudásod Németországról és a német kultúráról. Ezeken az órákon a fókusz a szókincsen és a kommunikáción van, a nyelvtan háttérben marad.

Ha Te német nyelvterületen élsz vagy külföldre készülsz, kiemelt fontos, hogy anyanyelvi beszélővel gyakorold a németet, hiszen nap mint nap ezzel kell boldogulnod az új lakhelyeden.

Marcus óráit különösen ajánljuk még azoknak, akik állásinterjúra, munkavállalásra, szóbeli vizsgára készülnek, és akik munkájukból adódóan német anyanyelvűekkel állnak kapcsolatban, illetve munkahelyükön a német nyelvet használják. Némettanár kollégákat is szívesen segítünk hozzá tudásuk csiszolásához az anyanyelvi órákon.

Tanított szintek: középfoktól anyanyelvi szintig.

kommunikációs

órák

Nehezen szólalsz meg németül? Az írással nincs gondod, de leblokkolsz, ha beszédre kerül a sor? Nálunk lehetőséged van társalgási, beszélgetős órákra, melyeken az irányított és a kötetlen beszélgetést is gyakoroljuk. Néhány óra elteltével azt veszed majd észre, hogy könnyen, félelem nélkül társalogsz németül.

Tanított szintek: Alapfoktól anyanyelvi szintig.

munkahelyi nyelv, szaknyelv

Manapság egyre több munkahelyen kell napi szinten használni a német nyelvet. Ez olyan feladatokat jelent, mint pl. német kollégákkal, ügyfelekkel emailezni, meetingelni, telefonálni, tárgyalni, prezentációt tartani, vagy akár egy üzleti találkozót megszervezni. Az üzleti kommunikációnak a német nyelvben szabályai vannak, továbbá ügyelni kell a megfelelő hangvételre, stílusra is, ha sikert szeretnél elérni német anyanyelvű tárgyalópartnerednél. Marcus sok éves aktív céges tapasztalatával segít neked elsajátítani a munkahelyi kommunikációt. Egyéni szakmai kérdéseidre megtaláljuk a választ és gyakoroljuk azokat a szituációkat, melyekkel gyakran találkozol a munkahelyeden, hogy magabiztosan tarts akár prezentációt, akár telefon-konferenciát, akár meetinget.

Tanított szintek: Középfoktól anyanyelvi szintig.

Élet német nyelvterületen

&

Külföldre készülés

Sokan választják a német nyelvű országokat új hazájuknak. Van, aki szakmai okokból és  csak néhány évre megy, de van, aki hosszú időre, vagy akár végleg kiköltözik, és viszi magával a családját is. Miért az egyéni Skype-os németórák a legideálisabbak Neked, ha anyanyelvi környezetben élsz?

 

Többéves tapasztalatunk és rengeteg tanítványunk beszámolója azt mutatja, hogy a német nyelvű országokban kínált némettanfolyamok legtöbbször nem túl hatékonyak, mivel egy csoportba különböző tudásszintű tanulókat tesznek. Bár ismerkedési céloknak kétségkívül megfelel a kurzus, nyelvtanulás szempontjából több tényező is inkább akadályt jelent a fejlődésedben. A résztvevők a világ minden tájáról, változatos anyanyelvi háttérrel és nyelvtanulási múlttal érkeznek. Távolabbi országokból érkező tanulóknak sokkal több időre van szüksége a német nyelv elsajátításához, ami bizony lassítja a tempót és Te, mint magyar diák, hamar unatkozni kezdesz a tanfolyamon. Az sem válik előnyére ezeknek a tanfolyamoknak, hogy nagy létszámúak, nem jut elég idő egy résztvevőre. A kurzus fix időpontban van, melyhez 8 órában dolgozó emberként vagy akár kisgyermekes anyaként is nehéz alkalmazkodnod, nem beszélve arról, hogy ezekért a tanfolyamokért mélyen a zsebedbe kell nyúlni. Joggal érezheted úgy, hogy egyáltalán nem azt kaptad, amit elvártál egy ilyen tanfolyamtól.   

 

Skype-os óráinkon mi teljes egészében a tanítványunkra, azaz Rád figyelünk, a te egyéni igényeidnek megfelelően választjuk meg a tananyagot és a tempót. Mindennapi életedben felmerülő nyelvi kérdéseidre választ adunk, az adott élethelyzetedben felmerülő aktuális szituációkra felkészítünk, hogy ne okozzon gondot egy hivatalos ügy lebonyolítása vagy akár egy beszélgetés az óvónővel.

Tanított szintek: Alapfoktól anyanyelvi szintig.

speciális képzésre van szükséged?

Ha ​

  • általános vagy szakmai nyelvvizsgára készülsz

  • német egyetemen, főiskolán tanulsz vagy fogsz tovább tanulni

  • némettanár vagy és szeretnéd mesterszintre hozni ill. szinten tartani tudásodat

  • próbanyelvvizsgát szeretnél tenni, mielőtt élesben mennél

  • kéttannyelvű gimnáziumban tanulsz

  • Svájcban élsz és nem érted, hogy mit mondanak a helyiek

akkor nyomj az alábbi gombra, és nézd meg, Neked miben tudunk segíteni!

túl elfoglalt vagy egy személyes németórához?