top of page

ismerj meg minket

Schirrmacher Szilvia némettanár

Szia, Schirrmacher Szilvi vagyok,

a Tanulj németül! társtulajdonosa és vezetője, tanulástechnikai specialistája, a German Online Coach online tanfolyam megálmodója, alapítója és megvalósítója, kvalifikált tréner.

Több mint két évtizede tartok magán németórákat. Mindig is kerestem az új és hatékony lehetőségeket, amelyekkel Te, mint németet tanuló könnyebben, hatékonyabban és nem utolsó sorban szórakoztatóbb módon tudsz németet tanulni. Két évtizedes tanítási tapasztalatom alapján pontosan tudom, mi okozza számodra a nehézségeket. Tudom, hogy neked is időből van a legkevesebb, ezért felesleges sallang és rizsa nélkül, idődet hatékonyan használva tanulod meg azt, amire tényleg szükséged van. Nem vagyok híve annak, hogy órán írogasd a gyakorlófeladatokat, ezeket házi feladatként adom fel. Az óra idejét inkább arra fordítjuk, hogy a tanultakat egyből beszédben is alkalmazzuk. Az a célom, hogy ne állj meg a passzív tudásnál, hanem lépj az aktív nyelvhasználat szintjére. Ha úgy érzed, elakadtál egy ponton a nyelvtanulásban, okleveles trénerként segítek neked feloldani a gátakat és tanulási tippekkel látlak el. 

Íme egy pár infó rólam számokban, szakmai és nem szakmai: 

 • 33 éve használom a németet nap mint nap (kisgyerekként kezdtem tanulni).

 • 26 éve kezdtem el a némettanítást, miután letettem a középfokú nyelvvizsgát. A gimiben alattam lévő évfolyamok tanulóit korrepetáltam.

 • 26.000 órát tartottam meg – bár ez egy saccolt szám, de a nagyságrend stimmel!

 • 3 és fél évet éltem Németországban és tanultam a Brémai Egyetemen 3 különböző szakon (Germanisztika-Lingvisztika és szociológia).

 • 1 éven át külföldieknek tanítottam magyart a Brémai Egyetemen.

 • 3 nyelviskolában dolgoztam.

 • 15 éve az elsők között kezdtem el Skype-on oktatni.

 • 21 éve Marcus a párom :)

 • 2-szer voltam New Yorkban, ami abszolút a kedvenc városom!

 • 5 nyelvet tanultam eddig a németen kívül: angol, spanyol, olasz, japán, észt. Angolból stabil középfokon vagyok, a többire viszont sajnos nem jutott annyi időm, mint szerettem volna.

 • 6 éve kezdtem el komolyabban fotózni, szeretek festeni is. De minden dolog érdekel, amiben kreatív lehetek.

 • 5 éve magántanár kollégáimnak mentorként adom át a magántanításban és a vállalkozásban szerzett tapasztalataimat 

 • +1: az elektronikus kütyük gyakran meghibásodnak a kezeim közt :) 

Szeretettel várlak egy ingyenes próbaórámra.

Marcus Schirrmacher anyanyelvi némettanár

Szia, Marcus Schirrmacher vagyok,

a Tanulj németül! társtulajdonosa, német anyanyelvű kommunikációs, állásinterjú és szaknyelvi specialista, illetve a German Online Coach online tanfolyam társalapítója, anyanyelvi és technikai guruja.

Már Te is tudod, hogy a nyelvtudás, és emiatt a nyelvtanulás fontos, hiszen itt vagy és érdeklődsz. De az sem mindegy, milyen módszerrel tanulsz. Én mindig is az új, innovatív megoldások híve voltam (több új projektet is támogattam béta-teszterként, pl. Facebook, Google, Waze, Bubi, Wundercar). A több mint 10 éves tanítási tapasztalatommal kimozdítalak a komfortzónádból és megtanítalak gátlások nélkül, folyékonyan németül kommunikálni. Óráimon 100%-osan azt és úgy tanulod, amit és ahogyan a németek is mondják. Ha érdekes, izgalmas, „nem tankönyvszagú” tananyagra vágysz, nálam jó helyen vagy. Nyelvterületre költözöl, vagy már ott élsz? Nem mersz megszólalni? Segítek legyőzni a félelmet, meglátod, nem ördöngösség elkezdeni németül beszélni! Céges interjúztató tapasztalatomat felhasználva felkészítelek az állásinterjún várható helyzetekre, majd a munkahelyi nyelvhasználatra. Ha speciális területen dolgozol, fordulj hozzám és begyakoroljuk a szakmádhoz szükséges németet, hogy gond nélkül tudj kommunikálni a kollégákkal.

Rendszeresen segítek más némettanároknak, akiknek nincs lehetőségük anyanyelvi beszélővel gyakorolni a németet. Ha némettanár vagy és szeretnél felsőfokon is tanítani, de úgy érzed, jelenleg nem elég hozzá a tudásod, a legjobb helyen jársz, hogy mesterszintre hozd a németedet és magabiztosan taníts felsőbb szinten is.

Íme néhány “backstage” információ rólam

 • A tanítás után második fő foglalatosságom a fotózás, már 14 éve űzöm. Azért szeretem, mert hihetetlen kreativitást ad.

 • Szeretek kísérletezni a technikával és kihasználni a sokszor kevésbé ismert, rejtett lehetőségeit.

 • Nagyon szeretem a magyar ételeket! Szeretek itt élni (bármilyen hihetetlen is sokak számára).

 • Egyszer alkalmam volt az RTL egyik német regionális stúdiójában dolgozni.

 • Lámpaláz? Az meg mi?  Egyszer több mint 1000 ember előtt voltam egy esemény moderátora a színpadon.

 • Nyitott, pozitív beállítottságú vagyok. Minden újdonság érdekel és legalább egy kicsit szeretnék megtudni róla. Ha látok benne fantáziát, belemélyedek, tesztelem és megkeresem a módját, hogyan alkalmazhatom leghatékonyabban.

Szeretettel várlak egy ingyenes próbaórámra.

 Nem szeretnél időhöz kötve tanulni,  vagy nem tudod előre, mikor fogsz    ráérni a tanórára? 

bottom of page