ismerj meg minket

Schirrmacher Szilvia némettanár

Szia, Schirrmacher Szilvi vagyok,

a Tanulj németül! társtulajdonosa és vezetője, tanulástechnikai specialistája, a German Online Coach online tanfolyam megálmodója, alapítója és megvalósítója.

Több mint két évtizede tartok magán németórákat. Mindig is kerestem az új és hatékony lehetőségeket, amelyekkel Te, mint németet tanuló könnyebben, hatékonyabban és nem utolsó sorban szórakoztatóbb módon tudsz németet tanulni. Két évtizedes tanítási tapasztalatom alapján pontosan tudom, mi okozza számodra a nehézségeket. Tudom, hogy neked is időből van a legkevesebb, ezért felesleges sallang és rizsa nélkül, idődet hatékonyan használva tanulod meg azt, amire tényleg szükséged van. Nem vagyok híve annak, hogy órán írogasd a gyakorlófeladatokat, ezeket házi feladatként adom fel. Az óra idejét inkább arra fordítjuk, hogy a tanultakat egyből beszédben is alkalmazzuk. Az a célom, hogy ne állj meg a passzív tudásnál, hanem lépj az aktív nyelvhasználat szintjére. Ha úgy érzed, elakadtál egy ponton a nyelvtanulásban, segítek neked feloldani a gátakat és tanulási tippekkel látlak el. 

Nagy örömömre az utóbbi időben olyan mértékben nőtt tanulóink száma, hogy bővítettük csapatunkat. Kollégáinkat a csapatunkban személyesen válaszottam ki. A legfőbb szempontom az volt, hogy ők is ugyanazt a szellemiséget, hozzáállást, szakértelmet és minőséget képviseljék, mint mi, ezenkívül pedig természetesen többéves magántanítási tapasztalattal rendelkeznek. 

Íme egy pár infó rólam számokban, szakmai és nem szakmai: 

 • 33 éve használom a németet nap mint nap (kisgyerekként kezdtem tanulni).

 • 26 éve kezdtem el a némettanítást, miután letettem a középfokú nyelvvizsgát. A gimiben alattam lévő évfolyamok tanulóit korrepetáltam.

 • 24.000 órát tartottam meg – bár ez egy saccolt szám, de a nagyságrend stimmel!

 • 3 és fél évet éltem Németországban és tanultam a Brémai Egyetemen 3 különböző szakon.

 • 1 éven át külföldieknek tanítottam magyart a Brémai Egyetemen.

 • 3 nyelviskolában dolgoztam.

 • 14 éve az elsők között kezdtem el Skype-on oktatni.

 • 19 éve Marcus a párom :)

 • 2-szer voltam New Yorkban, ami abszolút a kedvenc városom!

 • 3 kávét iszom egy nap, tudom, elég sok(k)!

 • 5 nyelvet tanultam eddig a németen kívül: angol, spanyol, olasz, japán, észt. Angolból stabil középfokon vagyok, a többire viszont sajnos nem jutott annyi időm, mint szerettem volna.

 • 5 éve kezdtem el komolyabban fotózni. De minden dolog érdekel, amiben kreatív lehetek.

 • 4 éve magántanár kollégáimnak mentorként adom át a magántanításban és a vállalkozásban szerzett tapasztalataimat 

 • +1: az elektronikus kütyük gyakran meghibásodnak a kezeim közt :) 

Szeretettel várlak egy ingyenes próbaórámra.

Marcus Schirrmacher anyanyelvi némettanár

Szia, Marcus Schirrmacher vagyok,

a Tanulj németül! társtulajdonosa, német anyanyelvű kommunikációs, állásinterjú és szaknyelvi specialista, illetve a German Online Coach online tanfolyam társalapítója, anyanyelvi és technikai guruja.

Már Te is tudod, hogy a nyelvtudás, és emiatt a nyelvtanulás fontos, hiszen itt vagy és érdeklődsz. De az sem mindegy, milyen módszerrel tanulsz. Én mindig is az új, innovatív megoldások híve voltam (több új projektet is támogattam béta-teszterként, pl. Facebook, Google, Waze, Bubi, Wundercar). A több mint 10 éves tanítási tapasztalatommal kimozdítalak a komfortzónádból és megtanítalak gátlások nélkül folyékonyan németül kommunikálni. Óráimon 100%-osan azt és úgy tanulod, amit és ahogyan a németek is mondják. Ha érdekes, izgalmas, „nem tankönyvszagú” tananyagra vágysz, nálam jó helyen vagy. Nyelvterületre költözöl, vagy már ott élsz? Nem mersz megszólalni? Segítek legyőzni a félelmet, meglátod, nem ördöngösség elkezdeni németül beszélni! Céges interjúztató tapasztalatomat felhasználva felkészítelek az állásinterjún várható helyzetekre, majd a munkahelyi nyelvhasználatra. Ha speciális területen dolgozol, fordulj hozzám és begyakoroljuk a szakmádhoz szükséges németet, hogy gond nélkül tudj kommunikálni a kollégákkal.

I also teach in English - for more information please send me a message.

Íme néhány “backstage” információ rólam

 • A tanítás után második fő foglalatosságom a fotózás, már 14 éve űzöm. Azért szeretem, mert hihetetlen kreativitást ad.

 • Szeretek kísérletezni a technikával és kihasználni a sokszor kevésbé ismert, rejtett lehetőségeit.

 • Nagyon szeretem a magyar ételeket! Szeretek itt élni (bármilyen hihetetlen is sokak számára).

 • Egyszer alkalmam volt az RTL egyik német regionális stúdiójában dolgozni.

 • Lámpaláz? Az meg mi?  Egyszer több mint 1000 ember előtt voltam egy esemény moderátora a színpadon.

 • Nyitott, pozitív beállítottságú vagyok. Minden újdonság érdekel és legalább egy kicsit szeretnék megtudni róla. Ha látok benne fantáziát, belemélyedek, tesztelem és megkeresem a módját, hogyan alkalmazhatom leghatékonyabban.

Szeretettel várlak egy ingyenes próbaórámra.

Szia, Sarudfalvi Bianka vagyok,

az osztrák dialektus specialistája Bécsből, több éves tapasztalattal az online magántanításban.

Szeretettel üdvözöllek a nyelvtanulók izgalmas és kihívásokkal teli világában! Budapesten Nemzetközi Tanulmányok szakon diplomáztam, angolul és németül beszélek. Nyolc éve élek és dolgozom Ausztriában, de a német nyelv 20 éve az életem része. Óráinkkal szeretnék neked abban segíteni, hogy jó hangulatban, aktuális témákkal az élő, beszélt nyelvet úgy sajátítsd el, hogy közben nő az önbizalmad és csökkennek az idegennyelvvel esetlegesen kialakult gátlásaid beszédben, írásban, megértésben. Én is ismerem az érzést, amikor nincs motivációd vagy úgy érzed, hogy nem haladsz előre, de hidd el, minél jobban tudsz egy nyelvet, annál jobban fogsz érte rajongani és egyre büszkébb leszel magadra, mert tudom, hogy Te is meg tudod csinálni! Az óráink személyre szabottak, interaktívak és eredményesek lesznek!

Egyik kedvenc témám a külföldi munkára és állásinterjúra való felkészítés és önéletrajz írás. Folyamatosan bújom a kreatív önéletrajzkészítő oldalakat, és naprakész tudással rendelkezem az interjúk és önéletrajzok legújabb követelményei terén. Sőt, ha elárulhatom egy titkomat, akkor megosztom veled, hogy néha csak kíváncsiságból jelentkezem munkákra, hogy elmehessek egy-egy állásinterjúra, ezzel tartva magam „up to date“ e területen. Meg kell valljam, néhány ilyen alkalom igen izzasztó tud lenni... Ezért szeretnék neked abban segíteni, hogy a felkészültségedből fakadó önbizalommal léphess az eredményes interjúk mára már igencsak rögös útjára.

"Ob du glaubst, du schaffst es, oder du schaffst es nicht, in beiden Fällen wirst du Recht haben." (Henry Ford)

"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz." (Henry Ford)

Néhány információ rólam, hogy kicsit jobban megismerj: 
 

 • a latin zenék valamint a salsa és bachata rajongója vagyok

 • rendszeresen jógázom és naponta agykontrollozok

 • nemsokára leteszem a motoros jogsit

 • nagy vágyam megtanulni spanyolul

 • imádok rock koncertekre és alkalom adtán fesztiválokra járni

 • vonzanak az utazások, a világjárás, erre szeretnék mindenképp több időt fordítani
   

Szeretettel várlak egy ingyenes próbaórámra.

Nagy Bernadett.jpg

Szia, Nagy Bernadett vagyok,

Több mint 10 éves tapasztalattal az online magántanításban és nyelviskolai tanításban, de belekóstoltam a gimnáziumi tanításba is.

Óráimon nagy hangsúlyt fektetek a beszédre illetve arra, hogy megszerettessem a nyelvet a diákjaimmal. Sokat böngészem a különböző német portálokat, sok aktualitást csempészek az órákba, így én is up-to-date vagyok a német mindennapokkal kapcsolatban. Diákjaimat, legyen szó bármilyen korosztályról, igyekszem partnerként tekinteni, ami számomra elengedhetetlen a közös munka sikerességéhez. Főként nyelvvizsgára való felkészülésben szoktak felkeresni, sok diákom tett le sikeresen Goethe, Telc illetve Euro nyelvvizsgát B2-es illetve C1-es szinten.

Egy éve kezdtem el törökül tanulni. Új szituáció volt számomra is, hogy újra nyelvet tanuló diák lettem. Így abszolút bele tudom képzelni magam a tanulóim helyébe, főleg ami a szótanulást illeti :) 

Úgyhogy nyelvtanulásra fel, mert nyelvet tanulni jó!

Amit még érdemes tudni rólam:

 

 • idegenvezetéssel is foglalkozom;

 • nagyon szeretek utazni, más kultúrákat megismerni;

 • a sminkelés hobbiként indult nálam, ma már különböző sminkes munkákat is vállalok esküvőn, fotózáson, forgatáson;

 • a Marvel filmes univerzum nagy rajongója vagyok;

 • a török világot próbálom minél jobban felfedezni.

 

Szeretettel várlak egy ingyenes próbaórámra.

Ildi.jpg

Szia, Csíkné Udvaros Ildikó vagyok,

Abban segítek neked, hogy az idegennyelvet örömmel és magabiztosan tudd használni. 


Élvezem a tanítás minden percét és célom, hogy te ugyanígy legyél a tanulással. Gyorsan rád hangolódok és tudni fogom, hogy mi a neked legmegfelelőbb út, technika, módszer a célod eléréséhez.
Mottóm: motiválni, visszajelzést adni és jól érezni magunkat :)
Angolt és németet tanítok felnőtteknek, kisgyermekeknek és diákoknak. 
Az óráimon elsősorban a kommunikációs készségek fejlesztése kerül előtérbe, mindamellett minden készséget fejlesztünk az egyéni igényeidnek megfelelően, specifikusan pl. kommunikációs tréning, állásinterjúra felkészítés, munkahelyi kommunikáció, SSC szakma specifikus tréning;
Több mint 10 éves tanítási tapasztalatom mellett folyamatosan képzem magamat, és minden újonnan tanultat használok is az óráimon (pl. nyelvi coaching). 

 

Még több rólam:

 

 • több mint 10 éve tanítok magántanárként

 • szeretek idegennyelvekbe belebújni (a nyelvbe, a kultúrába - olvasni, hallgatni, tanulni és tanítani)

 • empatikus vagyok emberrel, állattal :) 

 • tanulom a gyerekek nyelvét és az út, csatorna megtalálását hozzájuk - mind a 3 gyerekem által, mind a tanítványaim által

 • az utazás és más országban élni számomra a legizgalmasabb tevékenységek.

Szeretettel várlak egy ingyenes próbaórámra.

 Nem szeretnél időhöz kötve tanulni,  vagy nem tudod előre, mikor fogsz    ráérni a tanórára? 

Akkor pont Neked alkottuk meg a

German Online Coach online német nyelvtanfolyamát!