top of page

Egyéni és páros órák

Frau Vereckei, Schweiz

Ich habe mich an Marcus gewandt, weil sich ein wirklich gutes Jobangebot ergeben hat und ich mich beim Vorstellungsgespräch von meiner besten Seite zeigen wollte, um meine Fähigkeiten zu zeigen. Das Einzige, was mir noch fehlte, war selbstbewusst auf Deutsch zu sprechen. Ich bin mehr als froh, dass ich Marcus gefunden habe und er mir in so kurzer Zeit sofort helfen konnte. Wir hatten 5 Unterrichtsstunden vor meinem Vorstellungsgespräch und er hat mir viel geholfen, meine Deutschkenntnisse zu verbessern und auch meine Grammatik zu verbessern. Er hat mir auch viele Videos und Texte geschickt, wie man sich auf ein Vorstellungsgespräch vorbereitet. Ich kann ihn nur aus vollem Herzen empfehlen, er ist ein grossartiger Lehrer und ein netter Mensch im Allgemeinen. Danke und Alles Gute - Frau Vereckei

Frau Vereckei, Svájc

Azért fordultam Marcushoz, mert adódott egy igazán jó munkalehetőség és az állásinterjún a legjobb formámat szerettem volna nyújtani, hogy megmutathassam a képességeimet. Az egyetlen dolog, ami még hiányzott, az a magabiztos beszéd volt németül. Rettentő boldog vagyok, hogy megtaláltam Marcust, és hogy ilyen rövid időn belül azonnal tudott nekem segíteni. Az állásinterjúm előtt 5 németóránk volt és sokat segített a némettudásom és a nyelvtanom fejlesztésében. Sok videót és szöveget is küldött nekem, melyek segítettek felkészülni az interjúra. Teljes szívemből tudom őt ajánlani, nagyszerű tanár és mint ember is nagyon kedves. Köszönöm és minden jót!

Amikor kiköltöztem Németországba, határozott célom volt hogy (jól) megtanuljak németül. A gimnáziumban már tanultam németet, de valahogy a nyelvtan nem állt össze.
Szilvivel viszont szépen lefektettük az alapokat és szerintem elég stabil lett, azóta is építkezünk rá, épp most készült el a B2 szint :) (Goethe Institut Vizsgaeredmény: Lesen: 97%, Hören: 97%, Schreiben: 96%, Sprechen: 100%)
Marcusszal pedig főleg a kommunikációra fókuszálunk, különböző témákról beszélgetünk, ami szerintem nagyon jól felkészít a való életbeli helyzetekre - az ezekkel járó stressz nélkül.
Mindemellett az egyik legjobb visszajelzés talán az, amikor a német anyanyelvű kollégáknak mondom, hogy beszélhetünk németül is, majd pár perc után elismerően megjegyzik, hogy milyen jól beszélem a nyelvet :)

Norbert, München

Andrea, Budapest

Szilvinél és Marcusnál jobb némettanárokat nem ismerek. Szilvi a pontos, precíz és logikus magyarázataival szinte észrevétlenül tölti belém a német nyelvet, elmondhatom, hogy vele végre nem tűnik megtanulhatatlannak ez a nyelv. Marcus pedig az anyanyelvi kiejtésével, folyékony és természetes beszédével olyan helyzeti előnyt ad a németül tanulók számára, hogy az fényévekre röpít engem a beszéd világában. Minden iskolást, felnőttet hozzájuk iratnék

Eszter, Zürich

Közel öt éve kezdtem el feleleveníteni az erősen megkopott némettudásomat, melyben Szilvi és Marcus azóta is hatalmas segítséget nyújtanak. Legyen szó akár nyelvtani alapokról, akár felsőfokú nyelvvizsgához szükséges részletekről, mindig alapos és egyben könnyen emészthető válaszokat, valamint a hagyományos német nyelvtankönyvekből kimaradt, hasznos információkat kapok.

Petra, Baar (Svájc)

Azt szeretem a legjobban Szilvi és Marcus óráiban, hogy soha nem unalmasak. A feladatok változatosak és érdekesek, mindig új kihívások elé állítanak. Kezdő német tanulókét nagyon fontos számomra, hogy megértsem a nyelvtani szabályokat és nyelv logikáját, amiben nagyon sok segítséget kapok tőlük. Ha valamit nem értek, bátran kérdezhetek és a feladatokon keresztül jól be tudom gyakorolni a szabályokat.

Szilvi, Svájc

Nagyon szeretek velük tanulni, nagyon jó tanárnak tartom őket. Több, mint fél éve vagyok a tanítványuk és nagyon meg vagyok velük elégedve. Nagy a türelmük hozzám, segítőkészek és az órák mindig barátságosan, jó hangulatban telnek. Az volt a kívánságom, hogy inkább beszédközpontú órákat szeretnék és ezt teljesítik teljes mértékben. A saját igényeimhez igazodnak. A tananyag is szuper, sokszínű, változatos és egyáltalán nem unalmas. Nagyon örülök, hogy rájuk találtam s mellettük döntöttem, ajánlom őket mindenkinek.

Diána, Svájc

Anita, Budapest

Nagyon elégedett vagyok Szilvi és Marcus óráival. Szilvi nagyon jól magyarázza el a nyelvtani dolgokat, és eddig még minden, részletekbe menő („fine tuning”) kérdésemre is tudott válaszolni.  Szép a kiejtése is – különben nem is tanulnék vele!  Marcust is öröm hallgatni!  Az pedig külön kihívás, hogy vele magyarul nem is lehet kommunikálni, így még jobban össze kell szednem minden tudásomat, ami természetesen előnyömre válik.

Zsolt, Regensburg

Azért választottam őket, mert ennél jobb kombináció igazából nem nagyon van. Szilvi óráin a nyelvtant tudom megtanulni (amivel azelőtt igen csak hadilábon álltam, de már nem), Marcus-szal a beszédet gyakorlom, ami nekem szintén nagyon fontos, mivel nyelvterületen élek, és az itt használatos nyelvezet eléggé eltér attól, amit az iskolában tanítottak.

Ági, Zürich

Andi, Svájc

Az élet külföldre sodort, és fel kellett támasztanom a 8 éve nem használt (C1-es) német tudásom. Egy ideje már porolgattam egyedül a németem, de éreztem, hogy szükségem van segítségre. Mikor tanárt kerestem, fontos volt számomra, hogy az oktatás személyre szabott legyen, erősen kommunikációra épüljön. Nagyon örültem, hogy Marcus anyanyelvi tanár, mivel az órán nem váltok át magyarra, ha valami nem megy... ahogy ezt az életben sem tehetném meg. Szilvivel pedig főként a nyelvtant gyakoroljuk. Egymást kiegészítve így remek csapatot alkotnak együtt. Mindketten rugalmasak a témákat illetően, kedvesek, türelmesek, öröm velük beszélgetni. Csupán egy hónapja tanulok velük, de nagyon sokat köszönhetek nekik. Amellett, hogy a komfort zónám folyamatosan bővül, az első nagy sikerélményem, hogy a kommunikációm eleget fejlődött ahhoz, hogy német nyelvterületen felvettek a munkahelyemre. Szívből ajánlom őket mindenkinek.

Zsuzsi & Peti, Németország

Először nem tudtam elképzelni, hogy működik a páros óra, ráadásul online formában, de Szilvi ajánlotta, próbáljuk meg. Nem csalódtunk, párommal nagyon szeretjük ezeket a páros németórákat! Szuper, hogy rengeteget beszélünk, változatos feladatokat kapunk és úgy elröppen az idő, hogy észre se vesszük. Nagyon hasznosnak tartom, hogy hétről hétre házi feladatot is kapunk, Szilvi külön-külön javítja ki nekünk. 

Kitűzött célom volt, hogy a német tudásom egy stabil A2-es szintről 5 hónap alatt B2-re tornásszam fel, hogy sikeres B2-es ÖSD nyelvvizsgát tehessek, és ehhez kerestem Skype-os felkészítő tanárt. Több, kevésbé sikeres próbaóra után szerencsére rábukkantam Szilvire és Marcusra, akiknek a professzionalitása és több éves nyelvtanítási tapasztalata már a honlapjukról szembetűnő volt, és így szinte nem volt kérdés, azonnal tudtam, hogy őket akarom. :)

Mindketten nagyon célirányosan tanítanak, sok házival, de változatos feladatokkal motiváltak és segítettek célom elérésében. Szilvivel a nyelvtan egyszerű és könnyen átlátható, Marcussal a beszélgetős órákon sokat nevettem, de legalább annyit tanultam is. Mindkettőjükkel nagyon jó hangulatban teltek az óráink, és hála részben nekik, 5 hónappal később nem csak hogy sikeresen lenyelvvizsgáztam, de majdnem maximális pontszámmal! Köszönöm szépen!

A németem fejlesztését ösztönzendő a felsőfokú nyelvvizsgát tűztem ki célomul, melynek írásos részére Szilvi remek felkészítő anyaggal trenírozott, míg Marcus főként a szóbelire készített fel és látott el frappáns tippjeivel. Ennek eredményeként nem csak a hétköznapokban zsebeltem be jó pár dícséretet a szembetűnő fejlődésért, hanem a felsőfokú nyelvvizsgát is 98%-osra teljesítettem (írásbeli 68/70 pont, szóbeli 30/30 pont!). Az eredmény magáért beszél, és én hálás vagyok mindkettőjüknek a kiemelkedő munkájukért, valamint a közösen elért sikerekért.

Tíz év német, majd közel tíz év kihagyás után kerestem újra némettanárt - így leltem rá Szilvire és Marcusra. A Skype-os órák rugalmassága a sok utazást jelentő munkám mellett külön előnyt jelent, hiszen tanulni bárhol, bármikor lehet! Egy kis cizellálás, nyelvtani és stilisztikai pontosítás, illetve a további fejlődés reményében vágtam bele ismét a némettanulásba. Szilvi és Marcus kedvessége, professzionalitása és segítőkészsége pedig meggyőzött arról, hogy a megfelelő segítséget választottam a céljaim eléréséhez. Egy svájci tanári diploma és egy C2-es Grosses Deutsches Sprachdiplom megszerzése után pedig "fine tuning" jelleggel továbbra is heti egyszer kilencven percben beszélgetek velük - a nyelvtanulásnál ugyanis nem a cél, hanem maga az út a lényeg.

Annamária, Budapest

8 és fél évet dolgoztam folyami hajón, ahol főképp német nyelven éltem az életemet, leginkább szóban.

Másfél éve hazajöttem és belevágtam a szárazföldi létbe.

Sikerült ismét a német nyelvvel kapcsolatosan munkát találnom, viszont most inkább írásban kell használnom, és gyorsan kibújt a szög a zsákból, hogy a német nyelvtanom vetekszik Fekete Pákó magyar nyelvtanával. :P

Gondoltam ennek a fele sem tréfa, így nekiláttam nyelvtanárt keresni az interneten. Így bukkantam rá Szilviékre.

Láttam Skype-on oktatnak, és egy kicsit féltem tőle, hogy ez mennyire működőképes, mert előtte még sosem próbáltam. Abszolút elnyerte a tetszésemet, rengeteg időt és fáradtságot spórolok vele.

Sosem gondoltam volna, hogy maci naciban ülve a kanapén fogok ilyen minőségű oktatásban részesülni.:)

Csak legekben tudok beszélni Szilviről és Marcusról is. Emberileg és tanárként is nagyra tartom őket. Oktatásaikban mindent megkapok, amit szerettem volna. Az órák jó hangulatban telnek, sose egyformák és kihívásokkal teliek. :)

A mai napig áldom azt a pillanatot, amikor úgy döntöttem, velük veszem fel a kapcsolatot.

Bátran ajánlom mindenkinek, függetlenül attól, hogy éppen hol tart a német nyelvtudása.

Eszti, Svájc

Timi & Ákos, Magyarország

A közös németórákat Szilvivel nagyon élvezzük, mert nemcsak új dolgokat tanulunk, hanem gyakoroljuk a hét-köznapokban használatos szófordulatokat, kifejezéseket. Mindketten a nyelv különböző részeiben vagyunk erősebbek, egyikünk a beszédben jártasabb, másikunk a nyelvtant ismeri jobban. Ezáltal egymást támogatva tudjuk fejleszteni a számunkra nehezebb részeket, erősítjük egymás gyengébb oldalát.

Petra, Németország

6 év Németországban élés után úgy döntöttem, szeretném megkérvényezni a német állampolgárságot, később pedig akár visszaülni az iskolapadba. Ehhez szüksegem volt egy B2 nyelvvizsgára és mivel szerettem volna biztosra menni, ezért felkerestem Szilviéket. Szilvivel a kiköltözésem előtt és alatt is dolgoztam, így biztos voltam benne, hogy ismét jó kezekben leszek. Szilvivel a nyelvtani hiányosságokon dolgoztunk, Marcusszal pedig a beszédet gyakoroltuk, fejlesztettük. Az órák rugalmasak és mindig személyre szabottak voltak. A 3 műszakban való dolgozás és a kisgyerek a háttérben sem jelentett soha problémát. Mindig megértő fülekre találtam, ha épp egy nehezebb időszak volt a felkészülésben. Természetesen a vizsga elsőre sikerült közel 90%-os eredménnyel. Bátran ajánlom őket mindenkinek. 

Levente, Svájc

Én elsősorban Szilvi óráin vettem részt. Ő mindig pontos és jól felkészült. Könnyű vele a tanulás és rengeteg tananyaggal lát el. Nagyon hasznos, hogy a tudása nem „ tankönyv szagú”, így ismer sok szófordulatot és szlenget, amit a könyvekben nem találsz. A mi történetünk egy kis nyelvtani felfrissítéssel kezdődött, majd szerettem volna középfokú vizsgát tenni. Túlzás nélkül mondom, hogy a legfelkészültebb vizsgázó voltam a vizsgaközpontban és ennek megfelelően a vizsgám nagyon jól sikerült. Majd kitaláltam, hogy felsőfokú vizsgát szeretnék tenni és pár hónap alatt Szilvi erre is felkészített. Szegénynek erre csak 3 hónapja volt. Az az érzésem, hogy Szilvi nagyon szigorú magával, de a hallgatóival soha. Mindent megtesz azért, hogy a fejlődésed gyorsasága csak rajtad álljon. Szóval hajrá!

büszkeségfal

Goethe B2.jpg

Online tanfolyamok

Felsőfokú Max pontos.png
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
1.jpg

Tanítványaink a nálunk megszerzett tudásukat többek közt a következŐ cégeknél kamatoztatják bel- és külföldön:

 • BOSCH Magyarország

 • RENAULT Magyarország

 • DENTAL UNION Kft.

 • KUSCHELMAMA - Babytragen und mehr

 • DENT-ELITE Fogszakorvosi - Szájsebészeti és Fogfehérítő Centrum

 • PENNY MARKET 

 • RAIFFEISEN BANK Magyarország        

 • NORTHGATE-ARINSO - NGA Human Resources

 • LIDL Magyarország

 • MERCEDES BENZ MAGYARORSZÁG

 • EPAM Software Product Development Services

 • Mondelēz International

 • Pappas Auto

 • Cognizant Technology Solutions Kft.

 • DM

 • SAP

 • Magyar TELEKOM

 • Hard Rock Café München

 • KCI, Kinetic Concepts Inc.

 • Skazka Bridal

 • KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.

 • Hanseatische Hausbau GmbH

 • STA Travel

 • BIPA

 • IT Services Hungary

 • Cellent

 • REWE

 • EDEKA

 • Österreich Institut Budapest

 • SLK Klinikum am Gesundbrunnen

 • SWISS Air

 • Procter & Gamble Genf

 • General Electrics

bottom of page