• Tanulj németül! facebook oldala

Honlapunkat készítette és folyamatosan karbantartja tartalmainkat: Az Adminisztrátor

2017 © Copyright - German Online Coach, Tanulj németül! ǀ email: szilvia.schirrmacher@gmail.com 

NAIH-120084/2017.

FELKÉSZÜLÉS AZ ŐSZRE

September 6, 2018

Még meleg van és az ősznek egyelőre nyoma sincs, de ha a naptárra nézünk, konstatáljuk, hogy bizony már szeptember van! A nyaralás, a lazább időszak véget ért, elkezdődött a tanév, lassan minden visszaáll a megszokott kerékvágásba. Ha nyáron lazábbra vetted a némettanulást is, akkor mostanában már biztosan motoszkál a fejedben a gondolat, hogy szeptembertől „minden máshogy lesz”.

A szeptember kicsit olyan, mint az újév, nagyon jó alkalom arra, hogy megújult lendülettel vágjunk bele új tervekbe, projektekbe – esetünkben a nyelvtanulásba. De mégis hogyan tegyük ezt legokosabban, hogy lehetőleg ne csak 1-2 hétig tartson ki a lelkesedésünk?

 

Míg az élet más területein jó dolog a spontaneitás, addig ez a nyelvtanulásban sajnos pont nem segít.

 

A siker egyik kulcsa a tervezés! Mindenképpen érdemes tervet készítened arra, hogy mit szeretnél ősszel elérni a némettanulásban. Év végéig 4 teljes hónap áll rendelkezésedre. Egy jó tervvel - és persze szorgalommal és kitartással - nagyon sokat tudsz ezalatt fejlődni!

 

 

Tippek a tanulási terv elkészítéséhez

 

 • Beszéld meg terveidet tanároddal
   

Kérd ebben a tanárod segítségét. Beszéljétek át, hol állsz most, mi a célod év végéig, és ennek érdekében mennyi tanulást tudsz bevállalni.

 

 • Használj eszközöket terved megvalósításához
   

Készíts plakátot, melyet kiteszel az asztalod fölé, táblázatot heti és havi beosztással, vagy egyszerűen írd fel a füzeted hátuljába. Lehet szép színes is, rajzokkal, vagy precíz, számítógéppel szerkesztett, ahogy neked tetszik. Ha egy-egy pontot teljesítettél, tegyél mellé jó nagy pipát! :)

 

 • Tananyag kiválasztása
   

Ha bizonytalan vagy, akkor a tanárod tud segíteni neked, de természetesen kereshetsz magadnak is olyan anyagokat, amelyek tetszenek és amelyekből szívesen tanulnál. Az a legjobb tananyag, ami minden készségedet fejleszti, nem unalmas, leköti a figyelmedet, és bárhol tudod használni, akár a telefonodról is. Ilyen például ez és ez.

 

 • Időbeosztás
   

Ősszel visszaáll a hétköznapok rendje, könnyebb az időnket is megtervezni. Szintén nagyon fontos, és a sikeres nyelvtanulás másik kulcsa, hogy rendszeresen szakítsunk időt a tanulásra, házi feladatra. Írjuk be a naptárunkba a tanulás idejét, mint programot, és próbáljuk meg nem halasztgatni, hanem komolyan venni azt. Nem kell, hogy órákat üljünk a füzet fölött, viszont a rendszeresség fontos.

 

Nem vagy benne biztos, hogyan készíts magadnak tanulási tervezőt? És abban sem, milyen tananyagot válassz?

 

Ebben a tanfolyamunkban mindent készre megírtunk neked, és végigvezetünk a leckéken. A tanfolyam végére egy teljes szintet léphetsz felfelé a némettudásodban.

 

Ne feledd: a szeptember a tanulási újév kezdete! :)

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legfrissebb cikkek

January 2, 2019

September 6, 2018

February 27, 2018

Please reload

Archív
Please reload

Keresés címkék szerint
Please reload

Kövess minket!
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now