AMIKOR FENN RAGADSZ A BUSZON - AVAGY HOGYAN HASZNÁLD KI A HOLTIDŐKET?

March 1, 2018

Egy személyes történettel kezdeném ezt a blogbejegyzést. Ma reggel bejelentkezett a tanítványom Genfből, hogy gáz van, ugyanis 45 perce a buszon ül és nem fog beérni az óra kezdetéig az irodába. A hó el- és meglepte a várost, a busz hosszú percek óta egy helyben áll. Mobilnete szerencsére van, viszont a könyvek, amiket használunk, nincsenek nála, de a tömött buszon nem is tudná kinyitni őket, ráadásul ülőhelye sincs. Visszaírtam neki, hogy semmi gond, tudunk így is órát tartani.

 

 

Holtidők

 

Szerencsére nem minden nap történik meg, hogy az ember egy közlekedési káosz miatt hosszabb időre fenn ragad a buszon, viszont szinte mindenki eltölt valamennyi időt a tömegközlekedési járműveken napi szinten.

 

Te mit csinálsz, mikor buszon, villamoson, metrón utazol?
 

Ugye legtöbbször a közösségi oldalakat lapozgatod végig reflex-szerűen már vagy huszadszorra, miközben tulajdonképpen már halálra unod magad közben? Pedig mennyivel hasznosabban el lehetne tölteni ezeket a holtidőket! Erre hoztam neked néhány tippet.

 

Ha haladó vagy, olvass híreket németül. Ha kezdő vagy, akkor elég a bulvár is. Hallgass német rádiót (itt is vannak hírek), zenét. Legjobb, ha felirat is van hozzá, de manapság már könnyen megtalálod a zenék szövegét is a neten. Nézz rövid német Youtube videókat. Az a legjobb, ha olyan témát választasz, ami érdekel. Ha van rá lehetőség, itt is kapcsold be a feliratozást. Ha van kedvenc sorozatod, azt is nézheted németül – ezt inkább haladóknak ajánlom. Kedvenc témádról, hobbidról  olvashatsz német cikkeket, blogbejegyzéseket is.

 

Egy online tananyag is tökéletes megoldás a holtidők kitöltésére, lehetőleg olyan, ami nem fél órás-órás leckékből áll, hanem rövidebb, könnyebben feldolgozható egységekből. Nekünk is van ilyen, itt tudod megnézni.

 

A mobilnetnek köszönhetően szinte határtalan lehetőségeink vannak a némettudásunk fejlesztésére, már úgy is, ha csak a telefonunk és egy fülhallgató van nálunk! Már csak el kell határoznod, hogy mostantól nem az üzenőfaladat és a rengeteg hasonló insta fotót pörgeted át ezredszerre is, hanem a fenti lehetőségek egyikét választod.

 

És hogy hogyan tartottuk meg végül a „buszos” órát? Ezt az ebookot használtuk az órán. Nem kellett hozzá semmi egyéb, csak a telefon és a mobilnet. Az óra alatt sok új szót, kifejezést, és információt tanultunk meg Berlinről, miközben a tanítványom fénysebességgel fejlesztette a hallás utáni szövegértését, a szókincsét, a mondatalkotást és a kommunikációs készségét is. És ezúton is nagy Respekt neki, hogy nem mondta le az órát, hanem kitartott! :)

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legfrissebb cikkek

January 2, 2019

September 6, 2018

Please reload

Archív
Please reload

Keresés címkék szerint
Please reload

Kövess minket!
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Tanulj németül! facebook oldala

Honlapunkat készítette és folyamatosan karbantartja tartalmainkat: Az Adminisztrátor

2017 © Copyright - German Online Coach, Tanulj németül! ǀ email: szilvia.schirrmacher@gmail.com 

NAIH-120084/2017.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now