top of page

ICH UND MEIN DEUTSCH - INTERJÚ - ANDI

Új interjúsorozatot indítunk, melyben németül tanulók mesélnek Nektek a saját tapasztalataikról. Első interjúalanyom Andi, aki saját vállalkozását vezeti, és a németet az ügyfeleivel való kommunikáció során is használja.

Schirrmacher Szilvi (Tanulj németül – German Online Coach): Andi, mi ugrik be neked először, ha a németre gondolsz?

Egyértelműen a második nyelv, amit beszélek (a magyaron kívül). Gondolkodós nyelv, de szeretem.

Milyen szinten vagy németből?

Jóindulattal azt mondhatnám, középfok körül vagyok, többet értek, mint beszélek. Sajnos kevés a szókincsem, de a munkám során tudom használni.

Milyen területen dolgozol?

Az előző munkahelyem német területre dolgozott, ott napi szinten kellett németül az ügyfelekkel kommunikálnom, általános és fogtechnikai területen. Most is német nyelvterületre dolgozom, Virtuális Asszisztens vagyok, vállalkozókat támogatok, többek közt számlázást, adminisztrációs feladatokat és ügyfélkommunikációt intézek német nyelven.

Hogy találod fel magad egy olyan helyzetben, amikor olyasmit kell kifejezned németül, ami hirtelen nem jut eszedbe vagy meghaladja a tudásod?

Megpróbálom körülírni, ez sikerülni is szokott, illetve sűrűn használok online szótárt is.

Szerinted mi a fontosabb: bátran beszélni azzal a tudással, amink van (még ha hiányos is), vagy csak akkor megszólalni, ha biztosak vagyunk benne, hogy helyes, amit mondunk?

Bátran beszélni, még ha nem is 100%-os a tudásunk, mert egyre jobb lesz a tudásunk – főleg, ha figyelünk a másikra, aki esetleg jobban beszél nálunk, vagy megkérni, hogy javítson ki, mert szerintem így lehet fejlődni a legjobban.

Viszont szerintem ez csak a magánszférában működik.

Van olyan helyzet vagy terület, ahol szerinted mindenképpen a biztos és helyes némettudásra van szükség?

Igen, az üzleti szféra. Ott ciki a hablatyolás, mert nem fognak komolyan venni minket.

Van valami jó tipped a többi nyelvtanuló számára?

Nekem a magánórák + beszédgyakorlás egy német anyanyelvivel kombináció jött be. Az anyanyelvi óra számomra mégis a non plus ultra, hiszen ő tudja legjobban, hogy a gyakorlatban milyen kifejezéseket mire használnak az adott nyelvben, ezért nekem Marcus órái nagyon sokat segítettek. Nekem ez a munkámhoz elég fontos, hogy megfelelően tudjak kommunikálni az ügyfeleimmel.

Köszönjük az interjút!

Nagyon szívesen!

Andi Virtuális asszisztensként dolgozik magyar és külföldi vállalkozókkal. Weboldalát itt tudjátok megnézni: www.azadminisztrator.hu

Ha Te is szeretnéd fejleszteni a némettudásod, jelentkezz hozzánk ingyenes próbaórára: Ingyenes próbaóra & szintfelmérés
Legfrissebb cikkek
Archív
Keresés címkék szerint
Noch keine Tags.
Kövess minket!
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page